roc_59-1

‘Senioren Scoren met Eilermark’ sluiten in De Grolsch Veste af

137 deelnemers uit Enschede Oost en Glanerburg namen de afgelopen twee jaar deel aan ‘Senioren scoren met Eilermark’.  Bijna de helft daarvan hebben de smaak echt te pakken gekregen en zijn structureel meer gaan bewegen. Daarvan hebben zich meer dan 40 personen aangemeld bij diverse sportverenigingen. Met een gezellige rondleiding in De Grolsch Veste werd het project afgesloten.

"Ik wist niet dat ik het kon"
Bij het project van Stichting FC Twente, scoren in de wijk, het ROC van Twente en G.v.v. Eilermark doorliepen de 55-plussers 12 weken lang een programma waarin diverse sporten werden geprobeerd.

Een afwisselend aanbod dus, vond ook één de deelnemers. “Nu kon ik eindelijk eens sporten proberen die ik altijd al eens wilde proberen.” “Ik had dit anders nooit gedaan”, vulde een andere deelnemer aan. “Ik ben inmiddels lid geworden van de gymnastiekvereniging Avanti Wilskracht in Glanerbrug. Dit doe ik nu al meer dan een jaar. Als ik niet met dit programma had mee gedaan, dan was ik er nooit naar toe gegaan. Ik dacht namelijk dat ik het niet kon. Nu voel ik me na een uurtje sporten weer fit.”

"Niet alleen het sportieve, maar ook het sociale aspect"
Niet alleen het sportieve, maar ook het sociale aspect was belangrijk bij het project ‘Senioren scoren met Eilermark’. Nog steeds komen er deelnemers bij elkaar om te gaan wandelen. “Daarna gaan we om de beurt bij elkaar koffie drinken”. “Ik heb er echt vriendinnen aan overgehouden”.

De studenten van het ROC werden nog even extra in het zonnetje gezet "We zijn erg trots op de studenten van het ROC, die onder begeleiding van de docenten, met veel betrokkenheid de beweegactiviteiten hebben georganiseerd en uitgevoerd". Zij hebben veel geleerd om met deze doelgroep te sporten.”

Afgelopen vrijdag 14 oktober werd het project succesvol afgesloten met een belevenis-rondleiding in De Grolsch Veste. Naast alle medewerkers en instructeurs van de verenigingen die hebben meegewerkt in dit project, waren er meer dan 60 oud-deelnemers aanwezig.

Op 3 plekken tijdens de rondleiding ‘beleefden’ zij een geweldig leuke activiteit; Erik Braamhaar, eredivisie scheidsrechter vertelde over zijn carrière als scheidsrechter én het belang van het (blijven) bewegen bij het ouder worden, Hans Bijvank van FC Twente Scoren in de wijk vertelde diverse ‘weetjes’ over de voetbalclub FC Twente aan de hand van attributen uit ‘De Schatkist’ en in de warming up ruimte van het stadion kon iedereen nog even punten scoren door in groepsverband op het doel te schieten.

Kortom, een geslaagde middag die in stijl werd afgesloten.

‘Senioren scoren met Eilermark’  is een samenwerking tussen Stichting FC Twente, scoren in de wijk, het ROC van Twente, G.v.v. Eilermark en mogelijk gemaakt door Sportimpuls subsidie van ZonMw.

Foto's: Johan Bruinsma