WhatsApp-Image-20160509 (2)-1

'Survival of the fittest' FC Twente Cup-stijl

Afgelopen vrijdag heeft de workshop van de FC Twente Cup plaatsgevonden op het Rutbeek in Enschede, met als titel 'Survival of the fittest'.

Onder heerlijke zonnige omstandigheden waren 13 teams (118 jongeren) op de workshop afgekomen. De teams werden verdeeld in twee groepen. Zes teams gingen het bos is voor een survivalparcours. In het bos werden negen onderdelen afgewerkt waarbij klimmen, klauteren, balanceren en teamwork centraal stond. Bij elk onderdeel waren punten te verdienen.

De andere zeven teams begonnen bij het vlottenbouwen. Met behulp van balken, tonnen en touw moest elk team een eigen vlot bouwen en naar de overkant heen en terugvaren. Dit bleek moeilijker dan gedacht na drie kwartier gingen de vlotten te water, maar veel constructies bleken niet bestand tegen de harde wind en het water, met hilarische tafarelen tot gevolg. Uiteindelijk bleken de constructies van de damesteams het best.

Tussendoor is door alle teams geluncht en vervolgens zijn de groepen gewisseld. De punten van het vlotvaren en de survivalbaan zijn bij elkaar opgeteld en daaruit zijn drie winnaars gekomen.

Meiden: FC Kip
Jongen jong: Impuls Oldenzaal de gekste
Jongens oud: FC Twekke 2

Deze extra punten worden opgetaald bij de kwalificatie. Voor deelname aan het voetbaltoernooi op 15 juni zijn 250 punten nodig.