fc_64-1

“Vanaf vandaag zijn jullie allemaal FC Twente-spelers”

Het was dinsdagavond in de Hatrans Plaza van De Grolsch Veste volle bak. Ruim 200 jongeren – verdeeld over 26 teams uit de regio – trapten daar gezamenlijk de FC Twente Cup af. Daarmee was de negende editie van het grootste wijkentoernooi van Twente officieel begonnen of zoals Jan van Halst de jongeren meegaf. “Vanaf vandaag zijn jullie allemaal spelers van FC Twente.”

Ook Peet Bijen, Dejan Trajkovski en Jill Roord waren dinsdagavond aanwezig om de jongeren succes te wensen de komende maanden. Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk storten de jongeren zich vanaf nu op de voorbereiding. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn (trainingen en oefenwedstrijden), staat maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi moesten de jongeren verschillende activiteiten ondernemen: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages. Het accent werd dinsdagavond met name op dat laatste aspect gelegd. “Het is inspirerend om te zien wat er de afgelopen jaren allemaal voor een mooie klussen in de wijk zijn gedaan”, sprak Jan van Halst. “Jullie krijgen nu ook die kans. Pak die kans! Je zult merken dat het een goed gevoel geeft om anderen te helpen. In Twente noemen we dat ‘noaberschap’. Heel veel succes allemaal, op naar het eindtoernooi in juni.”

Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk komt deze editie uit Enschede, Hengelo, Delden, Glanerbrug, Oldenzaal en het Duitse Bad Bentheim en Schuttorf.

De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa.

Kijk voor meer informatie op www.fctwentecup.nl

Foto's: Johan Bruisma

fc_14fc_17fc_21fc_25fc_29fc_32fc_33fc_40fc_53fc_54fc_56fc_67header-fc_33