20170218_194017-1

“Zo leuk dat ik met mijn moeder naar de wedstrijd kan”

Ruim 160 jonge mantelzorgers beleefden zaterdagavond op uitnodiging van FC Twente en SIZ Twente een speciale voetbalavond in De Grolsch Veste. Vanuit de skybox zagen zij FC Twente van Heerenveen winnen. “Heel leuk om hier te zijn”

“Voor even de zorgen opzij”, dat was het doel van het bezoek aan FC Twente. Dat bleek goed gelukt, want de kinderen genoten met volle teugen in De Grolsch Veste. Bijvoorbeeld Anouk (13) die zelf ook voetbalt in Hengevelde. “Ik heb zelf met 10-0 gewonnen vandaag en nu mag ik naar FC Twente”, vertelt ze enthousiast. “Ik heb een vader met autisme en ik vind het heel leuk dat ik hier met mijn moeder naar toe kan.” Ook de 12-jarige Jelmer keek zijn ogen uit. “Dit is een keer een heel andere zaterdagavond. Mijn vader heeft de ziekte van Parkinson en ik vind het heel leuk dat ik met hem naar de wedstrijd mag.” Onderliggend doel van het bezoek van de jonge mantelzorgers was ook om met elkaar in contact te komen.  Voor Nina (11) was het eerste activiteit van SIZ Twente. “Ik ga zeker vaker mee en hoop dan weer andere meiden te spreken. Mijn moeder heeft slechte nieren en dat is soms best lastig. Ik kan bijvoorbeeld niet veel kinderen mee naar huis nemen, want dat is te druk voor mama. Ik vind het heel leuk om vanavond in het stadion te zijn.”

Wesley Elfers, consulent SIZ Twente: “Het bezoeken van een wedstrijd heeft voor de jonge mantelzorgers meerdere doelen. Kinderen die thuis mantelzorger zijn van een broertje/zusje of een ouder hebben thuis een grote verantwoordelijkheid en dat heeft vaak een grote impact op het leven van deze kinderen. Het bezoek aan FC Twente is voor de jonge mantelzorgers een perfect moment waar zij de vaak moeilijke thuissituatie kunnen loslaten en kunnen genieten van een voetbalwedstrijd. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen, waarbij de kinderen hun verhaal kwijt kunnen in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Dat is ook dit keer weer goed gelukt. Het was een zeer geslaagd bezoek.”

IMG_2027(1)IMG_2025(1)IMG_2026(1)