ceruitr_66-620x350-1

Door ‘Scoren met gezondheid’ actief in het leven

Vier groepen van ‘Scoren met gezondheid’ uit Enschede Oost en Zuid kregen gisteren na dertien weken een officiële verklaring van het ROC van Twente, als beloning voor de inzet en het werken aan een gezonde leefstijl. Eddy Achterberg was namens FC Twente aanwezig om de deelnemers te feliciteren. “Blijf zo lang mogelijk actief in je leven.”

Bij ‘Scoren met gezondheid’ - een samenwerking tussen ROC van Twente,  Stichting FC Twente, scoren in de wijk en gemeente Enschede - wordt gezondheid als middel ingezet om mensen verder te helpen. 38 deelnemers rondden dinsdagmiddag het traject succesvol af en kunnen nu verder. “Een aantal deelnemers is zelfs al aan het werk of gaat starten met een opleiding”, legt projectmedewerker Jantinette van Haagen uit. “Sommige deelnemers willen nu eerst beter Nederlands leren of computerles volgen bij het ROC van Twente. Ook zie je dat ze vrijwilligerswerk gaan doen om daardoor straks betere kansen te hebben op de arbeidsmarkt. Als wij met ‘Scoren met gezondheid’ de deelnemers op die manier op weg kunnen helpen, dan is onze missie geslaagd.”

“Dat komt ook omdat ik bij FC Twente werk.”
Eddy Achterberg was onder de indruk van het traject dat de deelnemers doorliepen en onderschreef het belang van een voldoende beweging.  “Je blijft gewoon fitter”, zei hij uit eigen ervaring. “Ondanks mijn slechte heup, sta ik nog heel actief in het leven. Ik wandel veen en het komt natuurlijk ook omdat ik op mijn 70-jarige leeftijd nog steeds bij FC Twente werk. Het is heerlijk om onder de mensen te zijn. Daardoor kan ik wat betekenen voor een ander en daar word ik zelf ook blij van. Kortom, blijf actief in je leven, kom onder de mensen, dan blijf je zo lang mogelijk gezond.”

‘Scoren met gezondheid’ is een project voor 18+ groepen van Stichting FC Twente, scoren in de wijk en het ROC van Twente, College voor Educatie.  Het wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Domijn, De Woonplaats en Menzis. 

Voor informatie of deelname kunt u contact opnemen met Laura Höfte, coördinator Scoren met gezondheid: 0653209163 of lhofte@rocvantwente.nl

Foto's: Johan Bruinsma

ceruitr_49ceruitr_47ceruitr_33ceruitr_54