IMG_3440-1

Eerste training Walking Football

Op het sportpark van de Enschedese amateurclub Vosta, vond dinsdagochtend de eerste training van het FC Twente Walking Football-team plaats. Na ontvangst met een kop koffie was het voor de 60-plussers tijd voor de warming-up om vervolgens het tegen elkaar op te nemen in een partijvorm.

“Een geslaagde eerste training”, keek projectmedewerker Dennis Wiggers terug. “Met dit project proberen we 60-plussers meer te laten bewegen, maar staat ook gezelligheid centraal. Ook dat is vandaag goed gelukt. Het is mooi om te zien dat de deelnemers zeer gemotiveerd zijn om op 7 oktober namens FC Twente deel te gaan nemen aan het landelijke toernooi dat plaatsvindt in het Olympisch Stadion. We zijn nog wel op zoek naar versterking van de selectie, deelnemers kunnen zich dus melden. Op woensdag 5 oktober trainen we om 12.00 uur bij Sportclub Enschede. Het is mooi dat we dit project samen doen met de Enschedese amateurclubs.”

Meer informatie bij Hans Bijvank en/of Dennis Wiggers, FC Twente, scoren in de wijk. Telefoonnummer 0615418961 of email: d.wiggers@fctwente.nl

Walking Football in Enschede

De zes amateurclubs in Enschede die meedoen zijn Sportclub Enschede, Sparta Enschede, VV Eilermark, Victoria, Vosta en PW. Andere verenigingen kunnen zich hierbij aansluiten. Het nieuwe Enschedese sportbedrijf Sportaal zal ondersteuning geven aan organisaties en het opzetten van een competitie. De deelnemers spelen zowel onder de vlag van hun amateurclub (competitie) als onder die van FC Twente (toernooien).

Menzis is maatschappelijk partner van FC Twente. Samen met Stichting FC Twente, scoren in de wijk zet Menzis zich in om mensen in beweging te krijgen. Jong en oud. "Walking Football" is een van die projecten. 

IMG_3457IMG_3431IMG_3426IMG_3400