walkingfootball (1)-1

Enschedees toernooi ter promotie Walking Football FC Twente

De mannen die in Enschede het Walking Football-team van FC Twente vormen, nemen het woensdag 29 november in een onderling toernooi tegen elkaar op. Normaal trekken de senioren van Sportclub Glanerbrug, Victoria ’28 en Sportclub Enschede het FC Twente shirt aan. Dit keer dragen zij ook hun eigen clubkleuren. Het toernooi vindt die woensdag vanaf 14.00 uur plaats bij Sportclub Enschede en is bedoeld om het Walking Football bij FC Twente verder te promoten.

Op initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk startte FC Twente – in samenwerking met Menzis en Enschedese amateurclubs – begin vorig seizoen met “Walking Football”. Een project waarin 60-plussers werken aan hun mentale en fysieke fitheid door middel van voetbal op wandeltempo. Het stelt hen in de gelegenheid om op een ongedwongen, sociale manier aan hun fysieke fitheid te werken. Dit alles onder de vlag van hun favoriete (amateur)club. Het gaat bij “Walking Football” dan ook niet zozeer om de uitslag van de wedstrijd, als wel om het meedoen.

De amateurclubs in Enschede die meedoen zijn Sportclub Enschede, Sparta Enschede, Victoria en Sportlust Glanerbrug. Andere verenigingen kunnen zich hierbij aansluiten. De deelnemers spelen zowel onder de vlag van hun amateurclub (competitie) als onder die van FC Twente (toernooien). Meer info over het Walking Football team op www.wfte.nl

wf_11

Menzis is maatschappelijk partner van FC Twente. Samen met Stichting FC Twente, scoren in de wijk zet Menzis zich in om mensen in beweging te krijgen. Jong en oud. “Walking Football” is een van die projecten.