licentie_18-1

Enschedese groepen scoren met gezondheid

Ruim 65 Enschedese ‘Scoren met gezondheid’-deelnemers, verdeeld over zeven groepen, sloten dinsdagochtend dertien sportieve en gezonde weken af. Als beloning voor hun inzet ontvingen zij uit handen van FC Twente Vrouwen-aanvoerder Anouk Dekker en ROC-directrice Marian Kroeze naast een certificaat van deelname ook een goed advies: “Nu met zijn allen volhouden”  

De deelnemers, afkomstig uit de wijken Wesselerbrink, Glanerbrug en Pathmos en veelal van allochtone afkomst doorliepen de afgelopen weken een programma waarin veel aandacht was voor samen sporten, gezonde voeding en diverse thema’s rondom gezonde leefstijl en het perspectief na ‘Scoren met gezondheid’, of zoals het door Bram Schout van de gemeente Enschede werd verwoord: “Blijf doorgaan met wat goed is voor je toekomst. Naast gezond bezig zijn, kan dat ook zijn beter Nederlands leren of een opleiding volgen voor meer perspectief op de arbeidsmarkt.” “Zorg ervoor dat jullie je blijven ontwikkelen”, vulde Kroeze en Dekker aan. “Blijven sporten en een opleiding en werk vinden dat bij je past. Jullie zijn nu op de goede weg. Volhouden dus!”

Over ‘Scoren met gezondheid’

Scoren met gezondheid is een gecombineerde leefstijl interventie waarbij de begeleiding van de deelnemers essentieel is. Het is de bedoeling een groter bewustzijn rondom bewegen en een actieve leefstijl te creëren.  Het groepsproces, positieve ervaringen en beloningen spelen daarbij een grote rol. FC Twente is een belangrijke motivator. Er is een groot aantal deelnemers die in januari 2016 starten met een opleiding bij het ROC van Twente, gecombineerd met werk (BBL).  Daarnaast gaat een deel van de groepen naar het college Educatie om beter Nederlands te leren of bijvoorbeeld een cursus computervaardigheden of rekenvaardigheden.

‘Scoren met gezondheid’ is een project voor 16+ groepen van Stichting FC Twente, scoren in de wijk en het ROC van Twente, College voor Educatie.  Het wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Domijn, De Woonplaats en Menzis.  

Foto's: Johan Bruinsma

licentie_26licentie_17licentie_11licentie_22licentie_15licentie_20licentie_34