fct-1

FC Twente Cup-teams tonen zich geweldige ambassadeurs

Woensdagmiddag melden maar liefst 20 teams uit de regio zich op het Trainingscentrum voor het eindtoernooi om de FC Twente Cup. De jongeren lieten zich de afgelopen maanden van hun beste kant zien in hun eigen wijk om kwalificatie af te dwingen. Er werden in totaal 64 buurtbijdrages geleverd. De negende editie van het grootste wijkentoernooi van Twente start woensdag om 17.30 uur. De finaleronden starten om 19.30 uur. 

Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk stortten de jongeren zich vanaf december vol overgave op de voorbereiding. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn (trainingen en oefenwedstrijden), stond maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi moesten de jongeren verschillende activiteiten ondernemen: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages. Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk komt deze editie uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Goor, Haaksbergen, Delden, Borne en het Duitse Bad Bentheim. De volgende 20 teams strijden morgen om de felbegeerde FC Twente Cup.

Een greep uit de buurtbijdrages van de teams deze editie:

brandweer
FC Ga Slapen, heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Brandweer van Haaksbergen
dfdfdfd
De meiden van FC Kip hebben geholpen bij de nieuwjaarsreceptie van Avelijn.
dfffrfgf
FC Walk In heeft een bingoavond georganiseerd bij zorgcentrum de Wieken in Delden. Ook hebben ze hapjes gemaakt en kregen de bewoners een borrel.
fgfgfgf
Team Louis geefMG heeft het jongerencentrum Skill-out schoongemaakt.
dfdfdd
De Squad Goals meiden hebben bij Noaberpoort Haaksbergen geholpen met het sorteren van kleding. De kleding is verzameld voor vluchtelingen in Haaksbergen.
dfdfddf
Twekke 1 en Twekke 2 hebben geholpen bij het organiseren van een schoonmaakdag in hun wijk, Twekkelerveld. Voor de kinderen hadden zij een springkussen neergezet en er is een lunch georganiseerd voor alle helpers van de schoonmaakdag.
fct cup schaak
Team Eylardus Kickers organiseerde een schaaktoernooi voor de scholen in de omgeving.

De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, De Woonplaats, Domijn, Welbions, Scala Welzijn, Alifa en Oranje Fonds.

Kijk voor meer informatie op www.fctwentecup.nl