IMG_8173-front-a-1

FC Twente klapper ‘Scoor gezond met eten’

Berkay (11 jaar) uit Hengelo ontving uit handen van Bersant Celina het eerste exemplaar van de ‘FC Twente scoor gezond met eten’ klapper. Met dit initiatief stimuleren FC Twente en zorgverzekeraar Menzis gezond en lekker eten. Goede voeding is naast bewegen belangrijk om lekker in je vel te zitten. En dat weten de spelers van FC Twente als geen ander. Daarom staan in de klapper  favoriete recepten en voedingstips  van in totaal 12 spelers van FC Twente. Ook zijn er maandelijks leuke prijzen te verdienen.

“Ik ga zeker een gerecht maken”, vertelt Berkay. “Ik ben benieuwd wat voor lekkers er in staat.” Berkay zit in groep 8 van de Paus Joannes school, hij voetbalt in de D2 van Tubantia (Hengelo). "Ik heb dit jaar meegedaan aan de voetbalcursus van FC Twente, scoren in de wijk op het Trainingscentrum, dat was erg leuk", vertelt Berkay, die een fanatiek voetballer is. "Zeker, omdat de trainingen bij FC Twente gehouden worden. Dat maakt het extra speciaal om met je klas te voetballen en met sport bezig te zijn.”

FC Twente, scoren in de wijk

FC Twente, scoren in de wijk biedt een groot aantal maatschappelijke projecten. Neem de voetbalcursus voor de kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, die veel meer is dan alleen een voetbalcursus. De cursus richt zich namelijk op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Op het trainingscentrum van FC Twente of een locatie bij school volgen de kinderen tien weken lang een speciaal programma. Ze gaan aan de slag met diverse spellen en sporten, maar ook sociale discipline en gezonde voeding staan op de agenda. Er is zelfs een kookavond, waarbij ook ouders worden uitgenodigd. Jelle Schiphorst, projectleider van FC Twente, scoren in de wijk: ''Het is mooi om te zien dat hetgeen waar wij met de kinderen aan werken tijdens de voetbalcursus nu met de klapper ook bij de ouders thuis komt te liggen. Hier ligt namelijk de basis voor een gezonde leefstijl.''

Maatschappelijke partner

Menzis is nauw betrokken bij de maatschappelijke projecten van de stichting FC Twente, scoren in de wijk. “Wie voldoende beweegt zit lekkerder in zijn vel, voelt zich beter en is gezonder”, zegt Marcel Hofstede, manager Sponsoring van Menzis. “Leefkracht noemen wij dat. Om dit te bevorderen, brengen wij samen met FC Twente jong en oud in beweging.” Als het aan Menzis ligt, komen Twentenaren niet alleen in aanraking met sport, maar blijven ze het ook structureel doen. Marcel: “Vorig jaar brachten we in Twente samen met onze partners een kleine 13.000 Twentenaren in beweging. Hiervan sporten er nu meer dan 3.000 structureel bij een sportclub. Naast structureel bewegen speelt gezonde voeding een belangrijke rol bij een gezonde leefstijl. “Vandaar dat we erg blij zijn dat we samen met FC Twente deze voedingsklapper aan het programma hebben kunnen toevoegen”.

SamenGezond

De klapper  is niet alleen beschikbaar voor deelnemers aan de maatschappelijke projecten van de stichting scoren in de wijk. Ben je verzekerd bij Menzis? Dan kun je de kalender ook verkrijgen via Menzis SamenGezond. Met Menzis SamenGezond word je voor gezonde activiteiten beloond met punten. Deze punten kun je in de webshop inwisselen voor interessante kortingen, leuke uitjes of producten. De kalender is te bestellen via samengezond.nl/fctwente.