IMG_3369-1

FC Twente start samen met Enschedese clubs met “Walking Football”

Op initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk start FC Twente – in samenwerking met Menzis en samen met zes Enschedese amateurclubs – met “Walking Football”. Een project waarin 60-plussers werken aan hun mentale en fysieke fitheid door middel van voetbal op wandeltempo. De aftrap is tijdens de Sportweek op dinsdag 20 september bij amateurclub Vosta waarbij alle geïnteresseerden van harte welkom zijn.

“Walking Football” is voetballen op wandeltempo zonder fysiek contact. Een snel groeiende sport voor mensen van 60 jaar en ouder. Het stelt 60-plussers in de gelegenheid om op een ongedwongen, sociale manier aan hun fysieke fitheid te werken. Dit alles onder de vlag van hun favoriete (amateur)club. Het gaat bij “Walking Football” dan ook niet zozeer om de uitslag van de wedstrijd, als wel om het meedoen.

Sportclub Enschede, Sparta Enschede, VV Eilermark, Victoria, Vosta en PW

De zes amateurclubs in Enschede die meedoen zijn Sportclub Enschede, Sparta Enschede, VV Eilermark, Victoria, Vosta en PW. Andere verenigingen kunnen zich hierbij aansluiten. Het nieuwe Enschedese sportbedrijf Sportaal zal ondersteuning geven aan organisaties en het opzetten van een competitie. De deelnemers spelen zowel onder de vlag van hun amateurclub (competitie) als onder die van FC Twente (toernooien). Zo kan een aantal deelnemers onder de vlag van FC Twente deelnemen aan het Eredivisie OldStars-toernooi dat op 7 oktober in het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt gespeeld.

Deelnemers gezocht! Demonstratietraining tijdens Sportweek

Op dinsdag 20 september zal er bij voetbalvereniging Sparta/Vosta een demonstratietraining zijn. Geïnteresseerden mogen hier gratis aan deelnemen.  Om 10:00 uur wordt gestart met een kop koffie, om 11:00 uur is er een demonstratietraining en om 12:00 uur eindigen we met een lunch en evaluatie. Locatie: Minkmaatstraat 173 in Enschede.

Meer informatie bij Hans Bijvank en/of Dennis Wiggers, FC Twente, scoren in de wijk. Telefoonnummer 0615418961 of email: d.wiggers@fctwente.nl

Menzis is maatschappelijk partner van FC Twente. Samen met Stichting FC Twente, scoren in de wijk zet Menzis zich in om mensen in beweging te krijgen. Jong en oud. "Walking Football" is een van die projecten. 

fgyffgh