fct-cup-620x350-1

Finalisten strijden in De Grolsch Veste om FC Twente Cup

Afgelopen woensdag op het Trainingscentrum streden 22 teams – in vier categorieën – om de finaleplekken. Donderdag strijden de finalisten van het wijkentoernooi in De Grolsch Veste om die felbegeerde FC Twente Cup.  De volgende teams nemen het tegen elkaar op.

Meiden: FC Berghuizen (Oldenzaal) vs. OBS-Girls (Schuttorf)
Jongens jong: Wwnaysen (Enschede) vs. Jong Velve (Enschede)
Jongens: Impuls Berghuizen (Oldenzaal) vs. Udi Boys (Enschede)
Jongens oud: Impuls de Thij (Oldenzaal) vs. Mandems Twekkelerveld  (Enschede)

De teams verzamelen zich om 17.45 uur in het stadion   

Over de FC Twente Cup

Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk begonnen de teams begin december aan de voorbereiding op het eindtoernooi om de FC Twente Cup. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn (trainingen en oefenwedstrijden), stond maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi moesten de jongeren verschillende activiteiten ondernemen: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages.Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk komt deze editie uit Enschede, Hengelo, Delden, Glanerbrug, Oldenzaal en het Duitse Bad Bentheim en Schuttorf.

De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa.

IMG_3275