IMG_9137-1

Gemeente Oldenzaal ontvangt eerste exemplaar jaarverslag

Wethouder Rob Christenhusz van de gemeente Oldenzaal  kreeg onlangs uit handen van de directie van FC Twente het eerste exemplaar van het jaarverslag van Stichting FC Twente, scoren in de wijk. De gemeente Oldenzaal is de nieuwe partner van de maatschappelijke stichting van FC Twente.

In het jaarverslag 2016 staan de verschillende projecten en ambities van Stichting FC Twente, scoren in de wijk beschreven. Ook in dit verslagjaar richtte de stichting zich – samen met haar partners – op projecten op het gebied van sport, onderwijs, gezondheid en betrokkenheid.

bekijk hier het jaarverslag 2016

Nieuwe samenwerking met Oldenzaal
De gemeente Oldenzaal, diverse Oldenzaalse maatschappelijke instellingen  en  ‘FC Twente ,scoren in de wijk’ zijn een project gestart, waarbij het de doelstelling is om statushouders (ex-vluchtelingen) te laten sporten bij een sportvereniging. Op deze wijze hopen de partners de inburgering te bevorderen. Totaal gaat het om 80 personen, waarbij geprobeerd wordt om 50% van de deelnemers minimaal twee jaar blijvend te binden aan een sportclub.

De projecten en activiteiten van Stichting FC Twente, scoren in de wijk worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede & Hengelo, Domijn, Welbions, Menzis, ROC van Twente, Saxion, Universiteit Twente en Huuskes. Kijk voor meer informatie op www.scorenindewijk.nl