P1020001-1

Klaar voor een nieuwe toekomst!

15 Jongeren van ‘Scoren met gezondheid’ uit Enschede kregen donderdag na dertien weken een officiële verklaring van het ROC van Twente, als beloning voor de inzet en het werken aan een gezonde leefstijl.

In de skybox ‘Scoren in de Veste’ presenteerden ze aan elkaar én aan de genodigden hoe ‘Scoren met gezondheid’ hun leven heeft veranderd. Ze zijn klaar om een volgende stap richting onderwijs- arbeidsmarkt te maken.

“Voor ‘Scoren met gezondheid’ lag ik hele dagen in mijn bed en blowde ik veel”, vertelde een van de deelnemers openhartig. “Ik had geen doel meer in mijn leven, dacht dat ik niets meer kon, ik vond het wel goed zo. Mijn leven was tot nu toe moeilijk. Door ‘Scoren met gezondheid’ besefte ik dat ik het heft weer in eigen handen moest nemen. Alleen ik kon mijzelf veranderen. Dit hebben de docenten en stagiairs van ‘Scoren met gezondheid’ mij geleerd. Nu zie ik mijn toekomst weer positief tegemoet. Mijn CV heb ik op orde en binnenkort heb ik een afspraak op het werkplein om te kijken of ik een werkplek kan krijgen richting techniek, gecombineerd met een BBL opleiding. Kortom, ik ben helemaal blij!”

Jan van Halst was ook aanwezig om de deelnemers heel veel succes te wensen in het toekomst. “Jullie kunnen het en vergeet niet: iedereen heeft een talent! Een ding is zeker: bij FC Twente zijn we ontzettend trots op jullie.”

Over ‘Scoren met gezondheid’
‘Scoren met gezondheid’ voor jong volwassenen is een programma van 13 weken waarin drie keer per week veel samen is gesport en thema’s rondom gezonde leefstijl zijn behandeld. Het belangrijkste voor deze jongeren is vooral veel aandacht voor het perspectief na ‘Scoren met gezondheid’. De organisatie en uitvoering liggen in handen van docenten van het ROC van Twente, College voor loopbaanontwikkeling & Participatie en studenten van de opleiding Sport en Bewegen. FC Twente is een belangrijke motivator en iedere groep heeft dan ook een bezoek gebracht aan het Trainingscentrum en kreeg bij het uitreiking van de verklaringen een sjaaltje van de club.

De jongeren gaan nu door met diverse trajecten/opleidingen bij het ROC of aan het werk en De docenten zijn erg blij om te zien dat de jongeren het vertrouwen in zichzelf hebben gekregen om een stap voor hun toekomst te maken.

 

Voor informatie of deelname kunt u contact opnemen met Laura Höfte

Coördinator Scoren met gezondheid tel.nr. 06 - 53 20 91 63 of mail lhofte@rocvantwente.nl

 

‘Scoren met gezondheid’ is een traject voor 18+ groepen van Stichting FC Twente, scoren in de wijk en het ROC van Twente, College voor Loopbaanontwikkeling & Participatie.