ost_66-1

Menzis, FC Twente en Ouderenfonds gaan voor vitale ouderen

Menzis, FC Twente en het Nationale Ouderenfonds werken de komende jaren samen aan het versterken van de vitaliteit en gezondheid van ouderen. De samenwerking draait om Old Stars-Walking Football, oftewel wandelvoetbal. Walking Football heeft als doel het bevorderen van een actieve leefstijl en het bevorderen van sociale contacten voor 60-plussers. Het is ontwikkeld om ouderen op een positieve manier bij elkaar te brengen, ze in beweging te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken.

Tijdens de Nationale Ouderendag (7 oktober) ondertekenden Ruben Wenselaar (voorzitter
Raad van Bestuur Menzis) en Corina Gielbert (directeur Nationaal Ouderenfonds) in het Olympisch Stadion tijdens het Eredivisie Old Stars toernooi een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

FC Twente is, op initiatief van “FC Twente, Scoren in de Wijk”,  onlangs gestart met Walking Football. Inmiddels doen zes clubs in Enschede hieraan mee: Sportclub Enschede, Sparta Enschede, vv Eilermark, Victoria, Vosta en PW. De komende jaren gaan Menzis en FC Twente actief Walking Football promoten om zodoende nog meer amateurclubs te stimuleren om Walking Football structureel aan te bieden.

Meer informatie over de samenwerking is te vinden op: https://www.menzis.nl/publicaties/in-de-maatschappij/2016/10/07/een-verschil-maken-in-het-leven-van-ouderen-door-samen-te-voetballen

 Voor een verslag van het Eredivisie Old Stars toernooi klik hier: http://www.fctwente.nl/blog/2016/10/clubkleuren-verdedigen-olympisch-stadion/