Hoofdafbeelding_SvE-1

Selectie ‘Supporter van elkaar’ gepresenteerd

Stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ heeft donderdag in De Grolsch Veste een 22-koppige selectie gepresenteerd die zich gaat inzetten voor Enschedese gezinnen. Met het project ‘Supporter van elkaar’ wil de club gezinnen helpen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Met het project ‘Supporter van elkaar’ kunnen de deelnemende gezinnen met steun van deze selectie op een sportieve en leuke manier samen aan de slag gaan. Dat kan zijn bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werk of sociale contacten. “Het begint met de gezinnen eerst goed leren kennen”, vertelt projectleider Laura Höfte. “Dan kunnen we pas een programma op maat aanbieden. Het concept is simpel: sport is het middel, FC Twente de motivator!”

Samen de uitdaging aan 
Elk selectielid gaat samen met een gezin – ouders en kinderen – de uitdaging aan. “Dat kan van alles zijn. Zoals sporten op het Trainingscentrum van FC Twente, een workshop volgen bij het ROC van Twente of samen meedoen aan de Singelloop”, licht Höfte de mogelijkheden toe. “Stoppen met roken kan een doel zijn, maar ook vinden van (vrijwilligers)werk of meer vrienden krijgen. We supporten elkaar om die persoonlijke doelen te halen. En natuurlijk hoort een wedstrijd van FC Twente bezoeken er ook bij. Gezelligheid is zeker ook belangrijk!”

Het team
Het ‘Supporter van elkaar’ team bestaat uit personen die nauw betrokken zijn bij FC Twente of de stad Enschede. De selectie bestaat uit Tom Boere, Nick Hengelman (eerste elftal-spelers), Sabrine Ellouzi en Myrthe Moorrees (speelsters FC Twente Vrouwen), Eddy Achterberg (oud-speler), Harry Dost (loop en coördinatie trainer) Marcel Dost (Scoren in de wijk, oud-Olympiër),  Rik Platvoet (oud-speler), Jim Kok (In Person), Laurens van der Velde (PvdA Enschede), Richard Peters (perschef FC Twente), Willy Berends (marketing medewerker), Jacob Malki (materiaalverzorger FC Twente), Erik Dijkstra, Moatamid Elmeaizi, Dick Rijnberg (allen supporter), Flip van Willigen (TV Enschede FM), Joost Hendriks (docent), Laura Höfte (projectleider Scoren in de wijk), Dennis Wiggers (projectmedewerker Scoren in de wijk) en Daphne Bastiaans (stagiaire Scoren in de wijk).

Interesse of meer informatie?
Woon jij in Enschede en ben je geïnteresseerd om mee te doen met ‘Supporter van elkaar’? Aarzel niet en neem contact op met projectleider Laura Höfte via l.hofte@fctwente.nl en/of 0653209163 of met projectmedewerker Dennis Wiggers via d.wiggers@fctwente.nl of 0629078098.

Over Scoren in de wijk
Met de stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ geeft FC Twente invulling aan haar ‘noaberplicht’. In al die jaren zijn vele projecten op gebied van sport, gezondheid en onderwijs gestart, voor jong en oud.  Kijk voor meer informatie op www.scorenindewijk.nl

De projecten en activiteiten van Stichting FC Twente, scoren in de wijk worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede & Hengelo, Domijn, Welbions, Menzis, ROC van Twente, Saxion, Universiteit Twente en Huuskes. ‘Supporter van elkaar’ wordt gerealiseerd met de steun van FNO en de gemeente Enschede.