Hoofdafbeelding_SvE-3

Supporter van elkaar: "Dankbaar om mensen te helpen"

De stichting 'FC Twente, Scoren in de wijk' is eind september begonnen met een nieuw project: Supporter van elkaar. 22 teamleden, waaronder eerste elftalspelers Tom Boere en Nick Hengelman en oud-speler Eddy Achterberg en Rik Platvoet, zetten zich in voor Enschedese gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vier teamleden en een deelnemend gezin leggen uit wat hun motivatie is om aan Supporter van elkaar deel te nemen.

 

Dit artikel is afgelopen week ook verschenen in het BASIS Magazine van FC Twente

Teamleden en hun motivatie om mee te doen aan 'Supporter van elkaar'

Jim Kok, In Person

"Ik ben benaderd door Willy Berends om mee te doen aan dit project. Zijn verhaal sprak mij aan. Het project heeft veel raakvlakken met mijn werk. Ook bij In Person zetten wij mensen in die wel wat hulp kunnen gebruiken. Daarbij denk ik dat ik deze mensen steun kan bieden. Ik kan met ze in gesprek gaan, kijken waar hun problemen vandaan komen en hoe we dit kunnen oplossen. Ik heb begrepen dat veel van de mensen die geholpen moeten worden bankzitters zijn. Ik wil ze naar buiten laten gaan. Ze laten zien wat er allemaal te zien is in de buitenwereld. Dat kan van alles zijn. Maar het zou mooi zijn als er voor sommige deelnemers ook werk uitrolt."

Jim Kok

 

Rik Platvoet, oud-speler

"Ik vind het leuk om mensen die minder kansen dan ik of mijn kinderen hebben gehad te kunnen helpen. Om een bijdrage aan de ontwikkeling van een gezin te kunnen leveren. Van ons als teamleden wordt verwacht dat we als een soort motivator aan de slag gaan. Een dagdeel per maand werken we met een gezin aan een bepaalde doelstelling. Wat dat precies is ligt aan de behoeftevraag van een gezin, maar ik denk bijvoorbeeld aan het toewerken naar de Singelloop of iemand helpen af te vallen. Toen de club me vroeg, leek het me dankbaar werk om met deze mensen aan de slag te gaan. Ik doe het dus graag."

Rik Platvoet

 

Myrthe Moorrees, speelster FC Twente Vrouwen

"Voor mij is sporten vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is dat niet zo normaal. Ik vind het belangrijk dat ik hen kan helpen. Ik ben ook ambassadeur van de Stichting FC Robinstijn en vind het mooi dat ik me in kan zetten voor mensen die het lastiger hebben dan ikzelf. Tijdens Supporter van elkaar wil ik mensen stimuleren om te bewegen, maar ook gezond te eten. Hoe ik dat wil doen? Ik denk vooral door mijn eigen ervaringen te delen. Bijvoorbeeld hoe ik heb besloten om te gaan voetballen, of wat mijn eetpatroon is en hoe ik op mijn voeding let. Ik hoop dat ik de mensen daarmee kan helpen, dat is het doel van dit project."

Myrthe Moorrees

 

Nick Hengelman, doelman FC Twente

"Als voetballer heb je een voorbeeldfunctie. Mensen kijken tegen je op. Vanuit die rol kan je ook iets voor andere mensen betekenen. Ik ben helemaal niet van de goede doelen als Kika of WNF, maar ik vind het wel mooi dat ik op deze manier mensen kan helpen. Hier krijg je direct waardering terug. Met dit project willen we de mensen uit de onderste regionen van de samenleving helpen. Wat mijn rol precies gaat zijn, weet ik nog niet, maar uit één familie heb ik een jongetje op het oog die ik graag wil laten sporten. Wie weet wordt hij wel de nieuwe Messi. Dat zou toch mooi zijn? Het belangrijkste is echter dat hij plezier heeft. Hoe kan dat beter dan met voetballen?"

 

Nick Hengelman

 

Ronny Weerkamp, vader van een deelnemend gezin

"Via de Doen! Beurs zijn we bij dit project terechtgekomen. Ik vind het fantastisch dat FC Twente dit doet. We zijn thuis met zijn zessen en gek op FC Twente. Ik heb een tatoeage van de club op mijn arm staan, met daarin een handtekening van Sander Boschker. Ik heb ook al meegedaan aan Scoren met Gezondheid. Daar kregen we voorlichting over voeding en gingen we één keer per week sporten. Dat gaan we nu met het hele gezin een vervolg geven. Wat ik van het project verwacht? Ik wil verder werken aan mijn eigen gezondheid, er nog een paar kilo's af hebben. Maar veel belangrijker vind ik nog dat we als gezin samen iets gaan doen en met elkaar plezier maken."