header1-620x350-1

Vicepremier Asscher op bezoek bij FC Twente, scoren in de wijk

In een echt kleedkamergesprek maakte Lodewijk Asscher woensdagavond kennis met de deelnemers van verschillende projecten van Stichting FC Twente, scoren in de wijk. De vicepremier deed De Grolsch Veste aan tijdens zijn werkbezoek in Twente om meer te horen over de maatschappelijke rol van FC Twente. De deelnemers deden openhartig hun verhaal aan Asscher. 

_DHS0280

Een van hen was Sebastiaan. Hij deed mee aan 'Onbeperkt Scoren' en werd daardoor lid van amateurclub Achilles '12. Hij was blij dat hij deel had genomen of zoals hij zelf zei: "het zorgde ervoor dat ik van de bank kwam en binnen de lijnen kwam. Ik doe weer mee." Dat gold zeker ook voor de 33-jarige Imy die meedeed aan 'Scoren met gezondheid' en daardoor weer aan een opleiding begon. "Ik ben blij dat ik als buitenlandse vrouw hulp kreeg en ben toch ook trots op mezelf." Ook Rutger die nog in het traject 'Scoren door scholing' zit kan langzaam weer meer richting geven aan zijn leven. "Ik heb met een burnout thuis gezeten en weet nu weer wat ik wil.'" Vicepremier Asscher was zichtbaar onder de indruk van de verhalen en gaf hen een groot compliment voor hun kracht en openhartigheid.

De drie projecten die vicepremier Asscher leerde kennen

sds‘Scoren door scholing’
‘Scoren door scholing’ is een traject van tien weken en richt zich op jongeren t/m 23 jaar die, om wat voor reden dan ook, gestopt zijn met school, werk of stage. Die jongeren worden opgevangen op het Trainingscentrum van FC Twente. Inzet is om de jongeren bewust te maken van hun identiteit, kwaliteiten en kansen om ze zo terug te begeleiden naar opleiding of werk. Drie vragen staan centraal: wie ben ik? Wat wil ik? en Hoe ga ik dat bereiken? Het project is een samenwerking tussen het ROC van Twente en Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Onlangs is de 1000e deelnemer verwelkomd.

 

Clipboard01‘Scoren met gezondheid’
Als voetbalclub kun je een positieve rol spelen in het bevorderen van een gezonde leefstijl. FC Twente doet dat via het programma ‘Scoren met gezondheid’ bij met name inactieve volwassen groepen wijkbewoners. In samenwerking met verschillende instanties en onder uitvoering van het ROC van Twente is ‘Scoren met gezondheid’ toegerust om verschillende doelgroepen te bedienen. Natuurlijk is in de insteek om deze groepen het belang van een gezonde leefstijl in te laten zien, maar het gaat verder dan dat. Ook re-integratie op de arbeidsmarkt en empowerment is een speerpunt. 

 

WhatsApp Image 2016-10-05 at 15.48.16 (1)‘Onbeperkt Scoren’
Bij het project 'Onbeperkt Scoren' maken mensen met een beperking kennis met verschillende sporten. Na afloop van het project wordt gekeken of ze zich willen aansluiten bij een sportvereniging om zodoende te zorgen voor dagbesteding.

 

 

 

 

_DHS0198_DHS0207_DHS0272_DHS0265_DHS0267_DHS0276_DHS0278_DHS0289

 

De activiteiten van Stichting FC Twente, scoren in de wijk worden mogelijk gemaakt door Menzis, de gemeente Enschede & Hengelo, het ROC van Twente, Universiteit Twente, Saxion, Domijn, Welbions en Huuskes. Voor meer informatie, zie www.scorenindewijk.nl