RJ17050310123-620x350-1

Voetbalmiddag met alleen maar winnaars

Voor de cliënten van de Twentse zorgcentra werd woensdagmiddag het jaarlijkse Sander Boschker toernooi gehouden. Een bijzondere voetbalmiddag samen met de spelers van FC Twente.

Foto’s: Sander Boschker toernooi in beeld

De G-voetbalmiddag is inmiddels traditie geworden bij FC Twente, het evenement werd drie jaar geleden omgedoopt tot Sander Boschker-toernooi. De doelman was tijdens zijn carrière altijd erg betrokken bij het toernooi en was er ook dit jaar weer bij om de deelnemers te ontvangen en de prijzen uit te reiken.

Paul Gelen, van Stichting Goal, is een van de initiatiefnemers van het toernooi dat dertien jaar geleden voor het eerst werd gehouden. “Het was weer supergaaf vanmiddag”, vertelt Gelen. “Voor de ruim vijftig cliënten van de Twentse zorgcentra is het elk jaar weer een middag om naar uit te kijken. Het enthousiasme is erg groot en voor de spelers van FC Twente is het ook een speciale voetbalmiddag. Velen kennen elkaar van voorgaande jaren en op het veld wordt er altijd snel weer gedold met elkaar. Sommige spelers maken dit voor het eerst mee bij FC Twente, maar het ijs wordt snel gebroken en er wordt veel plezier gemaakt op het veld.”

Aan het eind van het toernooi verzorgde Sander Boschker de prijsuitreiking, de eerste prijs ging naar het team FC Hark’n, begeleid door Mokotjo, Hölscher en Ede. “Elk jaar heeft het toernooi een speciaal thema, dit jaar was dat ‘nieuwe lente in Twente”, vertelt Gelen. Met teamnamen als FC Greui'n, FC Greui'n, FC Straal’n en FC Grös 2 kontjes was het weer een bont gezelschap en vooral een middag met alleen maar winnaars.

 

 Vrijdag (18.00 uur) is in de uitzending van FC Twente TV op FOXSports een reportage te zien over het toernooi.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Menzis, Stichting Goal en de Twentse Zorgcentra.

Foto's: Ron Jonker

 

Sander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker ToernooiSander Boschker Toernooi