wv_41-620x350-1

Walking Football prematch Heracles - FC Twente

Soccer Inside, dat sinds kort de deuren heeft geopend op Go Planet, was zaterdagmiddag het toneel voor een prematch Heracles – FC Twente. Geen regulier voetbal, maar Walking Football. Op het veld de senioren die – in aanloop naar de wedstrijd van morgen tussen de streekgenoten – in een sportieve strijd alvast de wedstrijd Heracles – FC Twente speelden.

Onlangs startte FC Twente, op initiatief van “FC Twente, scoren in de wijk”, met Walking Football. Na de eerste trainingen, stond zaterdag de eerste wedstrijd op het programma. Het zorgde voor een fanatieke strijd, waarbij de Heraclieden uiteindelijk aan het langste eind trokken. Op 7 oktober spelen diverse Walking Football-teams namens de BVO’s in het Olympisch Stadion een toernooi. Ook FC Twente is daar vertegenwoordigd.

“Met dit project proberen we 60-plussers meer te laten bewegen, maar staat ook gezelligheid centraal", vertelt projectmedewerker Dennis Wiggers. "Ook dat is vandaag goed gelukt. Het is mooi om te zien dat de deelnemers zeer gemotiveerd zijn om op 7 oktober namens FC Twente deel te gaan nemen aan het landelijke toernooi dat plaatsvindt in het Olympisch Stadion. We zijn nog wel op zoek naar versterking van de selectie, deelnemers kunnen zich dus melden. Op woensdag 5 oktober trainen we om 12.00 uur bij Sportclub Enschede. Het is mooi dat we dit project samen doen met de Enschedese amateurclubs.”

Meer informatie bij Hans Bijvank en/of Dennis Wiggers, FC Twente, scoren in de wijk. Telefoonnummer 0615418961 of email: d.wiggers@fctwente.nl

Walking Football in Enschede

De zes amateurclubs in Enschede die meedoen zijn Sportclub Enschede, Sparta Enschede, VV Eilermark, Victoria, Vosta en PW. Andere verenigingen kunnen zich hierbij aansluiten. Het nieuwe Enschedese sportbedrijf Sportaal zal ondersteuning geven aan organisaties en het opzetten van een competitie. De deelnemers spelen zowel onder de vlag van hun amateurclub (competitie) als onder die van FC Twente (toernooien).

Menzis is maatschappelijk partner van FC Twente. Samen met Stichting FC Twente, scoren in de wijk zet Menzis zich in om mensen in beweging te krijgen. Jong en oud. “Walking Football” is een van die projecten. 

Foto’s: Johan Bruinsma

wv_2wv_3wv_5wv_8wv_11