wf_18-1

Walking Football-team klaar voor de strijd

Vrijdagochtend vroeg vertrekken ze in alle vroegte richting het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het kersverse Walking Football-team van FC Twente zette vandaag bij Sportclub Enschede nog even ‘de tactische puntjes op de i’. Op het landelijke toernooi in Amsterdam treft FC Twente in de poule Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, PSV en FC Groningen.

Onlangs startte FC Twente, op initiatief van “FC Twente, scoren in de wijk”, met Walking Football. “Met dit project proberen we 60-plussers meer te laten bewegen, maar staat ook gezelligheid centraal”, vertelt projectmedewerker Dennis Wiggers. “Ook dat is vandaag goed gelukt. Het is mooi om te zien dat de deelnemers zeer gemotiveerd zijn om vrijdag namens FC Twente deel te gaan nemen aan het landelijke toernooi. We reizen vrijdag – in de spelersbus van FC Twente – met 17 man naar Amsterdam. Op naar een mooi sportief toernooi met een goede vertegenwoordiging uit Enschede.”

De zes amateurclubs in Enschede die meedoen zijn Sportclub Enschede, Sparta Enschede, VV Eilermark, Victoria, Vosta en PW. Andere verenigingen kunnen zich hierbij aansluiten. Het nieuwe Enschedese sportbedrijf Sportaal zal ondersteuning geven aan organisaties en het opzetten van een competitie. De deelnemers spelen zowel onder de vlag van hun amateurclub (competitie) als onder die van FC Twente (toernooien).

Menzis is maatschappelijk partner van FC Twente. Samen met Stichting FC Twente, scoren in de wijk zet Menzis zich in om mensen in beweging te krijgen. Jong en oud. “Walking Football” is een van die projecten. 

Foto’s: Johan Bruinsma

wf_27wf_26awf_24wf_11wf_2